سبک زندگیوالدین

ویژگی های پدر خوب

نقش پدر در خانواده ، بسیار مهم هست. پدر به نوعی الگوی بچه ها است. رفتار او در آینده بچه ها، شکل گیری شخصیت اونها تاثیر گذاره. گاهی پدر در خانواده شخصیت خشن داره. این موضوع باعث میشه بچه ها از او دور بشن و در خانواده اختلاف بوجود بیاد. در این مقاله می خواهیم ویژگی های پدر خوب را  در قالب چند توصیه بیان کنیم.

۱– با مثال جلو برید

اگه در هنگام آموختن مسائل مهم زندگی خودتون رو مثال بزنید اون وقت فرزندانتون متوجه میشن که در هنگام آموختن این درس ها اونا رو وادار به انجام کاری نمیکنین. اگه بچه تون باید یه چیز خوب یاد بگیره اول باید ببینه که شما چقدر حس مثبت در رابطه با اون مسئله دارین. اینجا چند تا مطلب برای روشن تر شدن موضوع آورده شده.

*اگه نمیخواین فرزندتون سیگار بکشه شما شخصا نباید این کار رو در مقابل فرزندتون انجام بدین.

*اگه میخواین فرزندتون به خوبی و با مهربانی با بقیه رفتار کنه باید اون ها این رفتار خوب و مودبانه ی شما رو با مردم ببینن تا این که بتونن همچین رفتاری داشته باشن. پس بچه ها چیزی رو یاد میگیرن که میبینن.

۲– با مادر بچه هاتون با احترام رفتار کنید

اگه میخواین نشون بدین که با انضباط هستین لازمه که با مادر بچه هاتون با احترام رفتار کنید. باید به بچه هاتون نشون بدین که چقدر به مادرشون عشق میورزین. در کارها بهش کمک کنین و بهش احترام بزارین. اگه بهش احترام نزارین بچه هاتون فکر خواهند کرد که میتونن بهش بی احترامی کنن چون شما این کار رو انجام میدین.

*یه بخش از احترام میتونه به این صورت باشه که تو کارهای خونه به همسرتون کمک کنید و نشون بدین که لذت میبرین از کمک کردن.

*به بچه هاتون نشون بدین که به مادر بچه مثلا کادو میدین، اینو یادتون باشه که اگه مادر خوشحال باشه همه خوشحالن.

*اگه از مادر بچه هاتون طلاق گرفتین هیچ وقت نباید پشت سر مادر بچه هاتون بد بگین، حتی اگه با اون خیلی مشکل داشته باشین، اگه اونها روابط بد بین شما و مادرشون رو ببینن روشون تاثیر میزاره و باعث میشه که احساس استرس کنن.

۳– اشتباهاتتون رو قبول کنین

لازم نیست برای اینکه پدر خوبی باشین بی عیب و نقص باشین. اگه اشتباهاتتون رو بپذیرین بچه هاتون خواهند دید که همه میتونن اشتباه کنن و هیچ کسی کامل نیست. اگه اشتباهی مرتکب شدین، مثلا اگه یادتون رفت که بچه تون رو در زمان مناسب از مدرسه به خونه ببرین یا اگه عصبانی شدین یادتون نره که حتما باید معذرت خواهی کنین و اشتباهتون رو بپذیرین.

اگه بتونی غرورت رو جلوی بچه هات پایین بزاری، اون ها یاد خواهند گرفت که اشتباه کردن بد نیست و میتونه اتفاق بیفته. قبول کردن اشتباهاتتون یه شخصیت بهتری از بچه هاتون میسازه در مقایسه با زمانی که همه ی کارها درست پیش بره و هیچ اشتباهی انجام نشه.

۴– در کارهای خونه کمک کنید

اگه میخوای که بچه هات در کارهای خونه کمک کنن باید اونا کمک کردن شمارو هم ببینن. مهم نیست که چقدر کارتون سخته و خسته میشین، باید اونا ظرف شستن، جارو کشیدن، دستمال کشیدت و غذا پختن شما رو در منزل ببینن. در این صورت آن ها تشویق خواهند شد که کمک کنن. اگه اونا فکر کنن که تمیز کاری فقط کار مادره دیگه اون ها تمایلی به کمک کردن نخواهند داشت.

*در خونه کمک کردن نه تنها همسرتون رو خوشحال میکنه بلکه باعث خواهد شد که فکر کنن با همسرتون به عنوان یه تیم رفتار میکنین و این کار اون هارو به کارهای تیمی تشویق میکنه و باعث میشه که به شما ملحق بشن.

۵-احترام بچه تون رو به دست بیارین

احترام دادنی نیست به دست آوردنیه، اگه هر کاری که میتونین رو در این رابطه انجام بدین فرزندتون به عنوان پدر بهتون احترام خواهد گذاشت. اگه سر مادر بچه هاتون فریاد بزنین اون ها هم تقلید خواهند کرد و همچین رفتاری روانجام خواهند داد. همچنین آن ها به شما هم احترام نخواهند گذاشت. باید به صورت قابل تحسین رفتار کنید. با صداقت باشید و درست رفتار کنید تا اونا به عنوان یه پدر بهتون افتخار کنن.

*اونا نباید فکر کنن که تنها آدم قابل احترام شمایین، بلکه اون ها باید بدونن که شما انسانید و میخواین که بهترین ها رو برای اونها فراهم کنید.

۶-با ملایمت  با بچه هاتون رفتار کنید

شاید ممکنه فکر کنید که منضبط بودن یعنی انجام دادن کارها به بهترین روش. نه! منظور ما اینه که بچه هاتون رو بوس و بغل کنید و نشون بدین که چقدر برای شما مهم هستن. هر روز به اون ها بگین که دوستشون دارین و چقدر برای شما مهم هستن. این کلمات تاثیرات عمیقی روی فرزندانتون خواهد گذاشت و اونها رو به شما نزدیک تر خواهد کرد.

*بچه هاتون همیشه و در هر سنی به عشق شما نیاز دارن پس این عشق رو از اونها دریغ نکنید.

* به بچه هاتون عشق بدین و بهشون نشون بدین که چقدر مهمن و زندگی شما بدون اون ها هیچ ارزشی نداره. همه ی این ها تاثیر فراوانی در رشد شخصیتی بچه هاتون خواهد داشت.

۱ این حقیقت رو قبول کنید که بچه های شما مثل شما نیستن

نباید انتظار داشته باشین که فرزندتون باید ستاره­ی فوتبال مدرسه بشه یا اینکه همه ی وظایف فامیلی رو به بهترین نحو ممکن انجام بده. نباید فرزندت رو با بچه های دیگه مقایسه کنی و حتما همیشه باید به خاطر داشته باشی که فرزندت هرچی که هست منحصر به فرده و علایق و تفکرات مخصوص به خودش رو داره. نباید سعی کنی که اون رو به کاری مجبور کنی و نباید فکر کنی که راه تو درست ترین راه هستش. باید این موضوع مهم رو همیشه به یاد داشته باشی که ممکنه برای انجام کار مشخصی فرزندت ممکنه راه و شیوه ی مخصوص به خودش رو داشته باشه. پس یادت نره که اون رو وادار به انجام کاری نکنی.

*ممکنه که فکر کنی با امر و نهی کردن و نشان دادن چیزهای مختلف با روش خودت به فرزندت داری لطف بزرگی میکنی. اما در واقع باید بدونی که با این کارت داری اون هارو کنترل میکنی و استقلال بچه هات رو ازشون میگیری.

*نگران نباش پیدا کردن راه و روش درست زمان بر هستش. اگه یه دکتری و بچه میخواد هنرمند بشه و این برای تو غیر قابل فهمه، حتما از بچه هات بخواه که واست توضیح بدن، بهشون وقت بده، صحبت کنید تا همدیگه رو درست متوجه بشین.

*اگه سعی به کنترل بچه هات بکنی اون ها دیگه به شما توجهی نخواهند کرد و در خیلی از مسائل پیرو راه شما نخواهند بود.

*به بچه هات اجازه بده که خودشون تصمیم بگیرن، این کار باعث میشه که مستقل بار بیان و ذهنشون بازتر بشه. ممکنه دوست داشته باشی که فرزندت به سمت بازی بیسبال بره اما این اجازه رو بهشون بده که بتونن سمت چیزهای دیگه هم برن. پس سعی کن که حریم خصوصی بچه هات رو حفظ کنی و زیاد واردشون نشی مگر در مواقع ضروری!

۲- از گذر زمان غافل نشو

برای این که پدر خوبی باشی حتما باید بدونی که بچه هات در همون محیطی که تو بزرگ شدی بزرگ نمیشن. با پیشرفت جامعه، تاثیر رسانه های جمعی و با تغییر قوانین مشخصه که بچه هات رویه­ی متفاوتی رو در زندگی در پیش خواهند گرفت. حتما لازمه که بعضی اوقات همسو با جامعه قدم برداشت.

*چیزهایی مثل چگونگی برقراری ارتباط با جنس مخالف، مسافرت به تنهایی از مهم ترین مسائل دنیای امروزی­اند که باید بهشون توجه بشه. این حقیقت رو قبول کن که فرزندت محصول زمانه و اونا حق دارن که دنیای اطرافشون رو کشف کنن و راجع بهش بیشتر بدونن. دقیقا همون کارهایی که تو در بچگی میکردی.

*ممکنه حس کنی که میدونی دنیا چجوری پیش میره اما حتما باید این اجازه رو به اونا هم بدی که این چیزها رو خودشون کشف کنن و خودشون به نتیجه برسن. این موضوع تاثیر مهمی در استقلال شخصیتی بچه ها میزاره.

۳-اشتباه فرزندانت رو قبول کن

برای این که پدری باشی که میفهمه و درک میکنه، باید این موضوع رو قبول کنی که بچه هات مثل خودت کامل نیستن و میتونن اشتباه کنن مثل هر انسان دیگه ای. زندگی پر از اشتباهه که باعث میشه بتونی یاد بگیری حتی از اشتباهات فرزندانت هم میتونی درس های خوبی یاد بگیری. این اشتباهات میتونن تصادف تو خیابون، گرفتن نمره ی بد در امتحان یا این که خرج کردن غیر ضروری پول باشن.

*اگه به بچه هات فرصت اشتباه کردن و شکست خوردن ندین اون­ها یاد نخواهند گرفت. پس به اونا اجازه بده که خودشون تصمیم بگیرن یاد بگیرن و اشتباه کنن و در زندگی پیش برن. در این صورت در تصمیمات مهم زندگی موفق تر خواهند بود.

*ممکنه که وقتی بچه­هات کار اشتباهی انجام میدن محافظتشون کنی، اما این موضوع یادت نره که حتما راجع به اشتباهات بچه­هات صحبت کنی و راهنمایی های لازم رو برای مراحل بعدی بهشون بدی. اما یادت نره که در هیچ کدوم از این مراحل سر بچه­هات داد نزنی و همه چیز رو با آرامش حل کنی.

۴-اگه بچه هات مشغولن و کار دارن سعی کن بفهمی شون

اگه میخوای پدر خوبی باشی حتما یادت نره که بدونی بچه هات کار خودشون رو دارن و مشغولن و ممکنه زمانی که لازمشون داشته باشی نتونن کنارت باشن. حتما باید این موضوع رو هم درک کنی که در مهم ترین و سخت ترین مراحل زندگی بچه هات کنارشون باشی، مثلا اگه به شهر جدیدی رفتین و بچه هات دوستی پیدا نکردن یا این که مثلا اگه پسرت از زنش طلاق گرفته باید یادت باشه که در مواقع سخت همراهش باشی.

*حتی اگه مسافت زیادی از بچه هات زندگی میکنی باید دقت کنی که در ذهن بچه هات چی میگذره و چطور فکر میکنن و در مواقع سخت زندگیشون باهاشون صحبت کن تا مشکلاتشون روحدالامکان رفع کنی و به عنوان یک پدر کنارشون باشی. مثلا اگه دیدی فرزندت مشکلی داره میتونی بگی که میخوای راجع بهش حرف بزنیم? اون وقت خواهید دید که چقدر براتون مهمه.

*سعی کن که خودت رو جای بچه­ت بزاری، اون وقته که خواهی فهمید مشکل کجاست و چطور میشه حلش کرد.

۵-از فرزندانت انتظارت بی جا و زیاد نداشته باش

زندگی بچه­ ت ممکنه خیلی شلوغ و ناهموار باشه بخاطر مدرسه، معلم، دوستان، خواهر و برادر و…. به فرزندت کمک کن که خواسته های اونا رو درک کنه و مطابق با استعدادش و تواناییش در اون راه قدم برداره. به بچه­هات کمک کن که اهداف دست یافتنی برای خودشون تعریف کنن. به اون ها کمک کن که تواناییهاشون رو درک کنن و مطابق با تواناییهاشون برای رسیدن به اهدافشون برنامه ریزی کنن.

۶- این رو بدون که کار یه پدر هیچ وقت تمومی نداره

فکر نکن که وقتی بچه­ت به بیست و یک سالگی رسید و دانشگاهش تموم شد دیگه بزرگ شده و هیچ احتیاجی به  کمک تو نداره. حتما بچه هات رو تشویق کن که از نظر احساسی و مالی مستقل بار بیان. حتما این رو به بچه هات نشون بده که برات مهم هستن و بهشون اهمیت میدی و هر زمان لازم باشه در کنارشون هستی.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. پدر من یه دونش رو ندارع و انکار کردن هم خوب بلده
    به طرز فجیعی می‌تونه خوب مقایسه کنه و فحش بده و کتک بزنه حتی منو نمیتونه درک کنه
    نمی‌دونم چجور میخوام باهاش کنار بیام
    کم کم دارم ازشون متنفر میشم
    چیکار میتونم بکنم ؟؟

    1. سلام نینا جون. لطفا با مشاوران ما تلفنی صحبت کنید تا بهتون کمک کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا