سلامت و بهداشت

درمان جوش صورت با ۱۸ روش خانگی (۱)

درمان جوش صورت با ۱۸ روش خانگی (۱)

۱. هر چه سریع‌تر از یخ استفاده کنید

اولین درمان سریع جوش یخ است. برای جوشی که هنوز به‌طور کامل عفونی نشده است، استفاده از یخ به کاهش التهاب کمک می‌کند و غدد چربی را تشویق می‌کند که منقبض شوند و چربی اضافه و میکرب‌های درون آن را از آن بخش پوست بیرون برانند.

نحوه استفاده از یخ برای درمان جوش

  • یخ را در تکه‌ای پارچه بگذارید و روی بخشی که در حال جوش زدن است به‌مدت چند ثانیه نگه دارید.
  • چند دقیقه صبر کنید و سپس مرحله قبل را تکرار کنید.

نکته: اگر این کار را به دفعات دلخواه تکرار کنید، جوش در عرض یکی دو روز از بین می‌رود.

۲. درمان جوش صورت با عسل

حتما با خواص عسل آشنا هستید. عسل به‌عنوان ماده‌ای با خواص ضدعفونی‌کننده شناخته می‌شود و به ازبین‌بردن عوامل میکروبی اطراف غدد چربی کمک می‌کند. وقتی میکرب‌ها کاهش پیدا می‌کنند، سرعت بهبودی افزایش پیدا می‌کند. روش اول استفاده از خود عسل است.

نحوه‌ استفاده

  • یک اپلیکاتور پنبه‌ای استریل را در عسل طبیعی فرو ببرید و روی پوست بمالید؛
  • حداقل به‌مدت ۳۰ دقیقه پوست را به حال خود بگذارید، سپس با آب گرم بشویید.

ماسک دارچین و عسل

روش دوم استفاده از ماسک عسل و دارچین است.

عسل و دارچین منبع آنتی اکسیدان ها هستند. مطالعات نشان داده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌ها بیشتر از بنزوئیل پراکساید و رتینول‌ها در کاهش آکنه مؤثرند. البته آنتی‌اکسیدان‌هایی که در این مطالعات بررسی شده‌اند، از مشتقات ویتامین C هستند که در عسل یا دارچین یافت نمی‌شوند، مانند ویتامین B3، اسید لینولئیک (امگا ۶) و سدیم اسکوربیل فسفات (SAP)؛ اما با‌توجه‌به نتایج این مطالعات، می‌توان نتیجه گرفت که سایر آنتی‌اکسیدان‌ها هم اثر مشابهی داشته باشند.

عسل و دارچین می‌توانند به مبارزه با باکتری‌ها و کاهش التهاب کمک کنند که هر دو عامل ایجاد آکنه هستند.

با اینکه خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی عسل و دارچین می‌تواند برای پوست‌های مستعد آکنه مفید باشد، هنوز هیچ مطالعه‌ای درباره توانایی آنها برای درمان کامل آکنه وجود ندارد.

طرز تهیه ماسک عسل و دارچین
  • ۲ قاشق غذاخوری عسل را با ۱ قاشق غذاخوری دارچین مخلوط کنید تا خمیری‌شکل شود؛
  • بعد از اینکه صورتتان را تمیز شستید، ماسک را روی آن بمالید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید؛
  • حالا صورتتان را بشویید و آن را خشک کنید.

۳. درمان جوش با آبلیمو

راه معجزه‌آسای دیگر برای خلاصی از جوش استفاده از آبلیموی تازه است. آبلیمو به‌عنوان میکرب‌کش، ارگانیسم‌های میکروسکوپی دخیل در ایجاد جوش را می‌کشد و علاوه بر این با خاصیت جمع‌کنندگی‌اش باعث می‌شود چربی‌های تجمع‌یافته بیرون رانده شوند. برای استفاده از لیمو راه‌های مختلفی وجود دارد.

نحوه استفاده از آبلیمو برای درمان جوش صورت

  • پیش از خوابیدن، از یک گوش‌پاک‌کن استریل پنبه‌ای استفاده کنید و آبلیمو را روی جوش بمالید.

نکته: برای جوش‌های جدی‌تر، مخلوطی از پودر دارچین و آبلیمو درست کنید و شب، قبل از خواب، روی جوش بمالید و بگذارید تا صبح بماند. این کار به ازبین‌رفتن سریع جوش کمک می‌کند؛ اما برای افرادی که پوست حساس دارند، توصیه نمی‌شود.

۴. خمیردندان، راه‌حل جوش‌های آب‌دار

خمیردندان برای درمان جوش فوق‌العاده است. اگر بعد از یخ گذاشتن استفاده شود، سریع‌ترین اثر را دارد. لازم است که حتما از خمیردندان‌های سفید‌رنگ و غیرسفید‌کننده استفاده کنید. همچنین از انواع خمیردندان‌های ژل‌مانند استفاده نکنید.

نحوه استفاده از خمیردندان برای درمان سریع جوش صورت

  • قبل از اینکه جوش روی صورت‌‌تان جا خوش کند، کمی خمیردندان سفید را روی آن ناحیه بمالید و بگذارید حین خواب شبانه آنجا بماند.
  • وقتی بیدار شدید، با آب سرد آن را بشویید. اگر قرار نیست خانه را ترک کنید، می‌توانید این کار را در میانه روز دوباره تکرار کنید.
  • برای اینکه این روش فایده‌ای داشته باشد، خمیردندان حداقل باید ۳۰ دقیقه روی پوست بماند.

نکته: خمیردندان می‌تواند برای پوست ایجاد حساسیت کند؛ بنابراین مهم است که از این روش با احتیاط و به شیوه درست استفاده کنید.

۵. استفاده از مکمل زینک

زینک (روی) یک ماده مغذی ضروری برای رشد سلولی، تولید هورمون، سوخت و ساز و عملکرد سیستم ایمنی بدن است.

مطالعات نشان داده‌اند که زینک یکی از درمان‌های طبیعی برای آکنه است. تحقیقات دیگری نشان می‌دهند که معمولا مقدار زینک در بدن افراد مبتلا به آکنه، نسبت به افراد دارای پوست سالم کمتر است. همچنین چندین مطالعه دیگر نشان داده‌اند که مصرف زینک به‌شکل خوراکی، می‌تواند به کاهش آکنه کمک کند. در یک مطالعه روی ۴۸ نفر از افراد مبتلا به آکنه، از آنها خواستند تا روزی سه نوبت مکمل زینک بخورند. پس از هشت هفته، ۸۰ تا ۱۰۰٪ از آکنه در ۳۸ نفر از بیماران کاهش یافته بود.

هنوز دُز مشخصی برای مصرف زینک برای درمان آکنه وجود ندارد، اما چندین مطالعه نشان داده‌اند که کاهش قابل‌توجه آکنه با مصرف ۳۰ تا ۴۵ میلی‌گرم زینک در هر روز به دست می‌آید. این مقدار بالاترین دُز توصیه‌شده برای هر روز است. بهتر است بیشتر از ۴۰ میلی‌گرم در روز زینک مصرف نکنید، مگر اینکه پزشکتان تجویز کرده باشد. زیاده‌روی در مصرف زینک، ممکن است باعث معده درد و تحریک روده شود.

نکته: مالیدن زینک روی پوست هیچ تأثیری ندارد؛ شاید به این دلیل است که پوست نمی‌تواند زینک را جذب کند. بنابراین فقط به خوردن آن اکتفا کنید.

۶. برای درمان جوش از بخور استفاده کنید

برای درمان سریع جوش بخور صورت را فراموش نکنید. استفاده از بخور گرم به‌علت باز کردن منافذ پوستی و بیرون ریختن مواد زايد از آن، فواید فوق‌العاده‌ای برای پوست‌های جوش‌دار به همراه دارد.

نحوه استفاده

  • یک ظرف بزرگ را با آب داغ پر کنید؛ سپس صورت خود را در نزدیکی دهانه ظرف قرار دهید، به‌طوری‌که بخار آب به پوست‌تان برسد.
  • به هیچ عنوان، پوست‌تان را در تماس با آب داغ قرار ندهید، زیرا ممکن است منجر به سوختگی شود.

نکته: بخور را به‌مدت ۳۰ دقیقه ادامه دهید و سپس به پوست‌تان مرطوب‌کننده بمالید.

۷. روغن درخت‌ چای؛ راهکاری سریع و کاربردی برای درمان جوش صورت

روغن درخت چای درمان‌کننده حیرت‌انگیزی برای جوش‌های پوستی است. روغن درخت چای با خاصیت ضدباکتریایی به جنگ میکرب‌هایی می‌رود که مشکلات پوستی ایجاد می‌کنند و به‌دلیل خواص تسکین‌بخشی که دارد، قرمزی و وخامت جوش‌ها را کاهش می‌دهد. این روغن همچنین با خشک کردن جوش‌ها و کمودون‌های سرسفید، آنها را بهبود می‌دهد.

نحوه استفاده از روغن درخت چای برای درمان جوش صورت

  • گلوله پنبه‌ای را در روغن درخت چای غوطه‌ور کنید و بر موضع جوش بمالید. بعد از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پوست خود را بشویید.
  • راه دیگر مخلوط کردن چند قطره از این روغن در یک قاشق ژل آلوئه ورا است. مخلوط به‌دست‌آمده را روی جوش‌ها و سایر نقاط مشکل‌دار پوست‌تان بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه آن را بشویید.

نکته: اگر پوست شما حساس است، نباید از روغن درخت چای استفاده کنید.

۸. مصرف چای سبز

چای سبز مقدار بسیار زیادی آنتی‌اکسیدان دارد و نوشیدن آن برای سلامتی مفید است.

هیچ مطالعه‌ای وجود ندارد که نشان دهد نوشیدن چای سبز می‌تواند به رفع آکنه کمک کند، اما ثابت شده است که مالیدن آن به‌شکل مستقیم روی پوست می‌تواند کمک‌کننده باشد. دلیل آن احتمالا وجود فلاونوییدها و تانن در چای سبز است. این دو ماده با باکتری‌ها مبارزه و به کاهش التهاب کمک می‌کنند.

آنتی‌اکسیدان موجود در چای سبز، اپیگالوکاتچین ـ ۳ ـ گالات (epigallocatechin-3-gallate) است که در کاهش تولید سبوم (چربی پوست)، مبارزه با التهاب و جلوگیری از رشد آکنه در افرادی مؤثر است که پوست‌شان مستعد آکنه است.

مطالعات متعددی نشان داده‌اند که استفاده از ۲ تا ۳٪ عصاره چای سبز روی پوست، باعث کاهش قابل‌توجه تولید سبوم و جوش در افراد مبتلا به آکنه می‌شود.

کرم و لوسیون حاوی چای سبز در بازار موجود است، اما خودتان هم می‌توانید ماسک آن را در منزل تهیه کنید.

۹. نارون کوهی یا هاماملیس

عصاره هاماملیس از پوست و برگ‌های درختچه نارون کوهی استخراج می‌شود که بومی آمریکای شمالی است. این عصاره حاوی تانن است که خواص ضدباکتری و ضدالتهابی قوی‌ای دارد؛ به‌‌همین‌دلیل از این ماده در درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی ازجمله شوره سر، اگزما، واریس، سوختگی‌ها، کبودی، گزیدگی حشرات و آکنه استفاده می‌شود.

متأسفانه هنوز مطالعه‌ای به‌شکل خاص درباره اثربخشی این ماده در درمان آکنه انجام نشده است؛ بااین‌حال، مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می‌دهند مالیدن هاماملیس روی پوست، می‌تواند با باکتری‌ها مبارزه کند و در کاهش التهاب و کمک به التیام پوست نقش دارد.

نحوه استفاده

  • ۱ قاشق غذاخوری برگ هاماملیس را با یک فنجان آب در یک قابلمه کوچک مخلوط کنید؛
  • اجازه دهید برگ‌ها ۳۰ دقیقه در آب خیس بخورند و سپس مخلوط را روی اجاق بجوشانید؛
  • حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید تا به‌مدت ۱۰ دقیقه آهسته بجوشد و بپزد؛
  • مخلوط را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید ۱۰ دقیقه در همین حالت بماند؛
  • این مایع را می‌توانید در ظرف دربسته نگهداری کنید و ۱ تا ۲ بار در روز، با یک اپلیکاتور پنبه‌ای روی پوست تمیز صورت‌تان بمالید.

نکته: هاماملیس را به‌صورت آماده هم در بازار می‌فروشند، اما بد نیست بدانید که هاماملیسِ آماده تانن ندارد. تانن موجود در هاماملیس در فرایند تقطیر از بین می‌رود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

    1. سلام زینب جان. خوشحالیم که حالتون بعد خودندن این مطلب بهتر شده است.

  1. یه سوال اگه جوش ها رو از بین ببریم اون عفونت و میکروب ها که از طریق جوش دفع نشده‌اند باعث مریضی نمیشه ؟؟
    ممنون از تیم و برنامه به درد بخور‌تون واقعا حیف این برنامه‌ است که غریب بمونه من هم تا جایی که میتونم به دوستام و … معرفی میکنمتون😄😉

    1. سلام. با ترکاندن جوش موجب پخش شدن عفونت در سطح پوست میشوید. پس بهتر است این کار را انجام ندهید تا غده چربی خودکار خشک شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا