والدین

از شر دوستان ناباب فرزندتان خلاص شوید

معیارهای انتخاب دوست در نوجوانی

معیارهای انتخاب دوست در بزرگسالی و نوجوانی بسیار متفاوت است؛ محبت، وقت گذاشتن، همراه بودن در همه حال از سوی نوجوانان به عنوان ملاکی برای انتخاب دوست در نظر گرفته می‌شود. به عبارت دیگر نوجوانان بیشتر بر اساس معیارهای زیر به عضویت در گروه‌های دوستی برمی‌آیند:

1) مجاورت و نزدیکی:

مدرسه و محیط زندگی فرصت‌های مناسبی برای انتخاب دوست در دوره نوجوانی فراهم می‌کنند. عموما در این دوستی‌ها، نوجوان ترجیح می‌دهد که دوست، منحصر به خودش باشد و فرد دیگری در این ارتباط عاطفی مشارکت نداشته باشد.
۲) سازگاری و جاذبه بدنی:

دوره نوجوانی دوره زیباپسندی و توجه به ظاهر خود و دیگران است. از این رو معمولا نوجوان افرادی را از بین همسالان به عنوان دوست بر می‌گزیند که جذابیت ظاهری بیشتری دارند.
3) توجه و محبت:

نوجوانان در این دوره  به توجه و محبت نیاز  دارند، از این رو به سرعت با کسانی که بیشتر به آنها اهمیت می‌دهند، وارد یک رابطه صمیمانه می شوند.

شهرام علیزاده به حساسیت، شباهت و تفاوت‌های انتخاب دوست بین دختران و پسران اشاره می‌کند و می‌گوید:«ملاک‌هایی همچون رازداری و درک متقابل برای انتخاب دوست بین دختران و پسران مشترک است. اما ملاک‌ها بین دختران و پسران تفاوت‌هایی هم دارند؛ دختران دوستانی را صمیمی‌تر می‌دانند که باحوصله به صحبت‌های طولانی آن‌ها در مورد وقایع روزمره توجه کنند و پسران با همسالانی صمیمی‌ترند که امکان انجام فعالیت‌های مشترک و موردعلاقه با آنها داشته باشد.»

رهایی از شر دوستان ناباب

علیزاده برای رهایی والدین از نگرانی ارتباط فرزندشان با دوستانی که ازلحاظ فرهنگی،سیاسی، اجتماعی و اخلاقی با آنها تفاوت دارند پیشنهاد می‌کند که:

_دوستان نوجوانتان را بشناسید و به طرق مختلف باب آشنایی با آنها را باز کنید. ترتیب دادن مهمانی‌های مشترک بین دوستان و یا با خانواده آنها و یا برگزاری جشن تولد می‌تواند شناخت شما از دوستان فرزندان ما را بیشتر کند.

_ در مورد ملاک‌های انتخاب دوست با فرزندتان صحبت کنید و دلایل انتخاب هر یک از دوستان فرزندتان را به‌طور غیرمستقیم جویا شوید.

_تحت هیچ شرایطی از راهکارهای نامطلوبی همچون نصیحت مستقیم، سرزنش، بازخواست و… استفاده نکنید زیرا افزایش تنش‌های خانوادگی و پنهان‌کاری فرزندتان را در پی خواهد داشت.

_با والدین دوستِ فرزندتان درحد نیاز ارتباط برقرار کنید تا بتوانید نسبت به برنامه‌ها و عقاید آن‌ها اطلاعاتی را کسب کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا